Daniella Siira

Hoppträningen

Publicerad 2012-11-29 21:53:00 i

Pitchi var fin, det var trots allt ett tag sedan jag red henne. Tränade mycket svängar, byten och att jag hela tiden hade kontroll. Fick testa på att rida på ett annat sätt (mer hoppningsridning om ni fattar) där jag skulle sitta ner, luta mig bakåt och ha ordentliga förhållningar så det blev en bra galopp med kontroll.
Pitchi hoppade väl, men eftersom det blev ett helt nytt sätt att rida och tänka blev det lite hejsanhoppsan, men kan man skylla på att hon och jag inte är i toppform?
Trots allt är jag nöjd och Jill hjälpte oss, det blev en bra diskussion och hon verkar förstå det här med fälttävlan.
Just nu är jag i valet och kvalet när det gäller Pitchis hoppvila. Kommer hon behöva den här månaden för att köra in sig på 115/120-hinderna eller gör det henne gott att bara gå markarbete? Kommer hon förlora för mycket kondis? Kommer jag att tappa hoppningen med Pitchi? Ni fattar. Både hon och jag behöver underhållas när det gäller hoppningen, iallafall regelbundet. Fast nu ska jag börja hoppa Fantasie kontinuerligt så jag är lite klyven om vad jag ska göra. Jill tycker iallafall det lät bra + att hon ska stå helt 2 veckor över jul och nyår för att sedan sättas igång på riktigt inför tävlingssäongen i januari.
Får ta mig en riktig funderare över det här med mammas och Jills hjälp.

Om

Min profilbild

Daniella Siira, 16 år

Följ en fälttävlansryttares tankar om ridsporten. En blogg om familjens 4 hästar och satsning inom svensk fälttävlan, med meriter som SM, Lag-SM och NM i bagaget. Och även inlägg om misslyckanden och alla bakslag och tankar som kan tänkas komma upp under resans gång. Skriver dessutom om saker som feminism, djurplågeri och veganism.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela