Daniella Siira

Jag kommer tillbaks

Publicerad 2013-04-30 22:27:51 i Texter om livet och konstiga saker,

Det har varit slitigt nu den senaste tiden med hästarna. Men jag är villig att kämpa ännu hårdare för att komma förbi detta "bump in the road" som Pitchi och jag just nu jobbar med att komma förbi. Vi har haft lite problem i terrängen, och har nu valt att tävla en klass lägre (P90) än vanligt i Kinda imorgon. Ingen idé att pressa med gränserna, även fast Kinda har en relativt lätt terrängbana. Då är det bättre att gå ner, få en bra känsla och självförtroende för att sedan kunna gå till de klasser man brukar tävla i.
Just nu känner jag att detta ska bannemig gå! Ska inte dyka ner ännu mer och leta problem, utan istället se allt bra vi gjort och alla svåra saker vi har klarat av innan. Det är så himla, himla lätt att bli passiv, vilket jag kan omedvetet har blivit. Och därför kommer det att vara superviktigt att jag är övertygad, verkligen ÖVERTYGAD som in i Norden imorgon, även fast "det bara är en P90". Men så bara är det inte, hatten av för alla som tävlar denna gren, som vet hur svårt det är. Det är ju trots allt världens farligaste sport, som knappt jag än kunnat få in i mitt huvud, och som jag inte ska heller.
Red Pitchi idag och gjorde två smalhinder på diagonalen med ett galoppsprång emellan samt ett räcke med galoppbom framför på långsidan och verkligen kände efter i allt jag gjorde. Tyckte jag det var läskigt? Blev jag osäker? Nej. Inte ett dugg. Pitchi var skitfin och hoppade väldigt väl och jag red bra. Bättre ridpass inför tävlingen kunde det inte blivit.
Men nu ska jag komma till saken - jag kommer behöva tid. Jag kommer behöva mental träning i form av pepptalk och jag kommer behöva rida alla mina hästar varje dag och träna med allt jag har. Vi har kommit så långt och jag känner att här tar inte resan slut. Vi har gått igenom liknande faser förut, och det kommer alla förr eller senare. Men för att kunna förbättra mig, prestera och få upp självförtroendet och förtroendet på framför allt mig själv behöver jag vara borta från den här bloggen. Bara vara i nuet - inte i vad nästa rubrik till nästa inlägg ska heta.
Men jag kommer tillbaks. Med mer skrivande, mer ridande, mer tränande och mer självförtroende.

Om

Min profilbild

Daniella Siira, 16 år

Följ en fälttävlansryttares tankar om ridsporten. En blogg om familjens 4 hästar och satsning inom svensk fälttävlan, med meriter som SM, Lag-SM och NM i bagaget. Och även inlägg om misslyckanden och alla bakslag och tankar som kan tänkas komma upp under resans gång. Skriver dessutom om saker som feminism, djurplågeri och veganism.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela